Κλείσιμο

Πώληση των κρατικών λαχείων έως τέλος Ιουνίου επιδιώκει η Αθήνα, ελέω ΟΠΑΠ

Την πώληση των κρατικών λαχείων έως το τέλος του Ιουνίου στοχεύει να πετύχει η Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Τάπραντζης.

«Επιθυμούμε να κλείσουμε τη συμφωνία [για τα κρατικά λαχεία] έως το τέλος του μήνα. Αυτό σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, που πρέπει να ολοκληρωθεί, οπότε πρέπει να το κάνουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τάπραντζης.

Όπως παρατηρεί το διεθνές πρακτορείο, η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στο ελληνοτσεχικό επενδυτικό σχήμα Emma Delta κινδυνεύει λόγω καθυστερήσεων στην υπογραφή της 12ετούς σύμβασης παραχώρησης των κρατικών λαχείων σε κοινοπραξία όπου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ, η Ιντραλότ, και η εταιρεία Scientific Games.

Ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθεί η υπόθεση του ΟΠΑΠ, ο κ. Τάπραντζης απάντησε: «Θέλουμε να μπορούμε να εισπράξουμε τα χρήματα εντός του έτους, ώστε να είμαστε εντός τροχιάς με το πρόγραμμα [αποκρατικοποιήσεων]».

Η συμφωνία για απόκτηση του ΟΠΑΠ από την Emma Delta επετεύχθη τον Μάιο, με τίμημα 712 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν η πρώτη μεγάλη πώληση στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που έχει ως στόχο την εισροή τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του 2013, ωστόσο η επίτευξη αυτού του στόχου τίθεται εν αμφιβόλλω έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πώλησης της ΔΕΠΑ.

Η Αθήνα έχει ήδη διαμηνύσει την πρόθεσή της να κηρύξει νέο διαγωνισμό.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από Reuters