Κλείσιμο

Αποχωρεί από διευθύνων σύμβουλος της Eurobank ο Νανόπουλος

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank γνωστοποιεί ο Νικόλαος Νανόπουλος σε επιστολή του προς το ΔΣ της τράπεζας.

«Στην νέα εποχή που διαμορφώνεται για την Eurobank και το τραπεζικό μας σύστημα, πιστεύω ότι ο νέος μέτοχος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), θα πρέπει να έχει την ευχέρεια να πραγματοποιήσει τις διοικητικές αλλαγές που κρίνει σκόπιμες ώστε να εκπονήσει και να υλοποιήσει τη στρατηγική του», αναφέρει χαρκακτηριστικά ο κ. Νανόπουλος.

Στην επιστολή του γνωστοποιεί την επιθυμία του να μην είναι υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου, που θα εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο λόγω λήξης θητείας του σημερινού.

Ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Eurobank, αξιοποιώντας τα μοναδικά της προτερήματα και τις ικανότητες του προσωπικού της, θα μπορέσει, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για το τραπεζικό μας σύστημα, να χτίσει μια νέα πορεία επιτυχιών και κατακτήσεων.

Στην επιστολή του αναφέρει επίσης ότι η Eurobank διαθέτει ικανότητα διοικητικά στελέχη σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχία της, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατάλληλα στο πλαίσιο μιας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Πηγή: skai.gr