ΣΕΒ: Δεν θέλουμε και δεν επιδιώκουμε μείωση του κατώτατου μισθού

Αντίθετος σε οιαδήποτε περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα δήλωσε την Δευτέρα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), απαντώντας σε δημοσίευμα ιστοσελίδας που κάνει λόγο για προσπάθεια του Συνδέσμου προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ούτε θέλουμε ούτε επιδιώκουμε οποιαδήποτε νέα μείωση του κατωτάτου μισθού», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, χαρακτηρίζοντας ως «προβοκατόρικες» τις «΄πληροφορίες΄» περί «δήθεν προσπάθειας του ΣΕΒ να υπαγορεύσει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού».

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος σημειώνει πως η πραγματικότητα «επιβάλει επαναπροσδιορισμό του λόγου και του ρόλου των κοινωνικών εταίρων και ειλικρινή συνεργασία» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Μαΐου ο ΣΕΒ ήταν ο μοναδικός κοινωνικός εταίρος αρνήθηκε να συνυπογράψει τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία και απέρριψε ως μία συμφωνία που «δεν έχει ούτε νομική υπόσταση ούτε ουσιαστικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος αντιπρότεινε να ευρύτερο «Πρωτόκολλο Συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων» με στόχο τη διαμόρφωση μίας «πρότυπης ΕΓΣΣΕ, η οποία θα ίσχυε από τον Ιανουάριο του 2014».

Η εν λόγω θέση επικρίθηκε από την ΓΣΕΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ