ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται θέμα καταβολής διπλής δόσης

Τις πληροφορίες που ήθελαν την τρόικα να μας δίνει και την δόση του δευτέρου τριμήνου ταυτόχρονα με εκείνη που εγκρίθηκε από το Euro Working Group, διέψευσε το Υπουργός Οικονομικών. 

Αρχικά, λόγω δηλώσεων υψηλόβαθμού στελέχους του υπουργείου, είχε δοθεί η εντύπωση ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό, φέρνοντας στα δημόσια ταμεία περί τα 12 δισ. μέχρι τα τέλη Μαΐου, μία εξέλιξη την οποία απέκλεισε τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν τίθεται θέμα καταβολής διπλής δόσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο έλεγχος του Ιουνίου από την τρόικα θα γίνει κανονικά» τόνισε ο υπουργός.

Μάλιστα όπως εξηγούσαν κύκλοι της οδού Νίκης, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει μέχρι την επόμενη συνάντηση με τους επικεφαλείς των δανειστών μας να έχει προωθήσει όλα τα προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων και την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες θα πρέπει να έχει μπει η βάση για τις αποχωρήσεις των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, που θα γίνουν 15.000 μέχρι το τέλος του 2014.
Πηγή: Κωνσταντίνος Δαυλός