Γαλλικό ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις στη συνάντηση Χατζηδάκη-Κουβιγιέ

Το ενδεχόμενο συμμετοχής γαλλικών επιχειρήσεων στη διαδικασία αποκρατικοποίησης ελληνικών περιουσιακών στοιχείων τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τον γάλλο ομόλογό του, Φρεντερίκ Κουβιγιέ, την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον της γαλλικής κυβέρνησης στρέφεται στην ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων, σιδηροδρόμων και αυτοκινητοδρόμων.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η κρατική εταιρεία Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF).

Όσον αφορά δε την εταιρεία Rosco, που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με το Γάλλο υπουργό Μεταφορών, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η γαλλική εταιρεία Alstom.

Αναφορικά με τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ο κ. Κουβιγιέ σημείωσε πως σχετικό ενδιαφέρον υπάρχει από τον γαλλικό κατασκευαστικό όμιλο Vinci.

Από την ελληνική πλευρά, ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τη γαλλική κυβέρνηση για το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα. τονίζοντας πως οι δηλώσεις του κ. Κουβιγιέ «αποτελούν απτή απόδειξη για ενεργό συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ