Ομπάμα για προϋπολογισμό: Στόχος η στήριξη της μεσαίας τάξης

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε το Σάββατο ότι προσχέδιο του προϋπολογισμού που πρόκειται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα θα έχει ως στόχο να δώσει νέα δυναμική στη μεσαία τάξη της Αμερικής ενώ εισάγει μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό των ελλειμμάτων που πολλαπλασιάζονται.

«Πρώτη μας
προτεραιότητα ως έθνος, και κορυφαία προτεραιότητά μου ως πρόεδρος, είναι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αναθερμάνουμε την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης της Αμερικής: μια ανερχόμενη, ακμάζουσα μεσαία τάξη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική ομιλία του.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, στην πρόταση του προϋπολογισμού, ο Ομπάμα θα κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στους Ρεπουμπλικανούς αποδεχόμενος την περικοπή προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα Κοινωνικής Ασφάλισης για τους συνταξιούχους και το Medicare, ένα σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης για τους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα
με έναν ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης, το δημοσιονομικό σχέδιο του αμερικανού προέδρου θα μειώσει το έλλειμμα κατά 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος 10 ετών, με περικοπή των ομοσπονδιακών δαπανών εξοικονόμηση των κοινωνικών προγραμμάτων και αύξηση των φορολογικών εσόδων από τους πλούσιους.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ