Επικοινωνία Ντράγκι με Ναπολιτάνο – φόβοι για ακυβερνησία στην Ιταλία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είχε την Κυριακή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ύστερα από τις πληροφορίες των ΜΜΕ ότι ο 87χρονος επικεφαλής του ιταλικού κράτους σχεδίαζε να παραιτηθεί πριν την λήξη της θητείας του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την διενέργεια νέων εκλογών.

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες της γείτονος γράφουν ότι ο Ντράγκι τηλεφώνησε στον Ναπολιτάνο για να του εκφράσει την ανησυχία του για το ότι πιθανή παραίτησή του θα άφηνε ακυβέρνητη την Ιταλία σε μία περίοδο κατά την οποία κορυφώνεται η ένταση στις αγορές εξαιτίας της κρίσης στην Κύπρο.

Ο Ναπολιτάνο δεσμεύτηκε το Σάββατο να παραμείνει στην προεδρία μέχρι το τέλος της θητείας του, στις 15 Απριλίου, ύστερα από δημοσιεύματα που τον έφεραν να σχεδιάζει την παραίτησή του προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο το οποίο δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα από τις οποίες δεν προέκυψε κυβέρνηση.

Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν απαραίτητη ώστε να μπορέσει η Ιταλία να επιστρέψει στις κάλπες πριν από τις θερινές διακοπές καθώς το Σύνταγμα απαγορεύει στον πρόεδρο να διαλύσει την Βουλή κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, ενώ ούτε από το γραφείο του Ναπολιτάνο υπήρξε κάποιο σχόλιο.
Πηγή: skai.gr