Κλείσιμο

Εξαγορά των κυπριακών τραπεζών απο την Ελλάδα

Η εξαγορά των κυπριακών τραπεζών από την Ελλάδα συμφωνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη πριν από λίγο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα ελληνικά υποκαταστήματα της «Ελληνικής Τράπεζα» και της «Λαϊκής» φέρεται να εξαγοράζονται από την Πειραιώς και το προβάδισμα μέχρι στιγμής για την απόκτηση της «Τράπεζας Κύπρου» έχει η Alpha Bank.

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Αρχίζει άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

Προσθέτει ότι με την εξέλιξη αυτή η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 15.30 θα συνεδριάσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αποξένωση των ελληνικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, και από ποιες ελληνικές τράπεζες θα εξαγορασθούν.

Νωρίτερα ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφερε πως τα κυπριακά παραρτήματα των ελληνικών τραπεζών αποξενώνονται απο την Κύπρο.

Παράλληλα επαναλαμβάνονται οι ευχαριστίες της Κύπρου για την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής πλευράς προς τον κυπριακό λαό.



Πηγή: skai.gr