Μόσχα: Καμία απόφαση για την επιμήκυνση του κυπριακού δανείου

Η Μόσχα δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα επιμηκύνει την αποπληρωμή του δανείου 2,5 δισ. ευρώ που έχει παραχωρήσει στην Κύπρο, ή εάν θα συμπεριλάβει και Ρώσους επενδυτές στην ανακεφαλαιοποίηση στον χειμαζόμενο τραπεζικό τομέα της νησιωτικής χώρας, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Προσώρας δεν έχει υπάρξει απόφαση», πρόσθεσε η ίδια πηγή, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Παράλληλα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν σήμερα Δευτέρα την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Επισήμως, το κίνητρο της επίσκεψης του Σαρρή στη Μόσχα δεν έχει ανακοινωθεί, όμως η επιμήκυνση του ρωσικού δανείου και οι καταθέσεις Ρώσων επενδυτών στα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση του Εurogroup για δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων ως προϋπόθεση για την παροχή δανείου για την στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

Η προτεινόμενη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δεν αναμένεται να προκαλέσει μεταβολές στη ροή εσωτερικού κεφαλαίου στη Ρωσία, φέρεται να δήλωσε στο μεταξύ ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αντρέι Κλιέπαχ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Prime.


Πηγή: skai.gr