Πολύωρες επαφές Κύπρου-τρόικας για την επίτευξη συμφωνίας διάσωσης

Πολύωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικα είχε την Τετάρτη ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής.

Στόχος των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών είναι η ολοκλήρωση των διεργασιών και η επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για τη συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου.

Την Πέμπτη οι επικεφαλής της τριμερούς αναμένεται να γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθούν με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη.

Το Eurogroup έχει θέσει ως στόχο τον πολιτικό ενστερνισμό του προγράμματος διάσωσης της Μεγαλονήσου δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα διευθετηθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Υπενθυμίζεται πως η Λευκωσία υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στους μηχανισμούς διάσωσης της Ευρώπης στα μέσα του 2012, ωστόσο, η οριστική έγκριση παροχής βοήθειας στη Μεγαλόνησο έχει καθυστερήσει καθότι οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν εκφράσει ανησυχίες για το μέγεθος του τραπεζικού τομέα της χώρας και την ροή «μαύρου» χρήματος στο νησί.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ