Λευκωσία: Δεν αναμένεται συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση στο Eurogroup

«Στο αυριανό (Δευτέρα) Eurogroup δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την δανειακή σύμβαση της Κύπρου» δηλώνει ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτης».

Ο κ. Στυλιανίδης τονίζει ότι η προσπάθεια του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή θα έχει δύο στόχους: να εξασφαλίσει κατηγορηματική και επίσημη δήλωση ότι αποκλείεται «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο και να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την τελική υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών
σημείωσε το Σάββατο ότι θα προσκομίσει στη σύνοδο του Eurogroup νέα φόρμουλα για τον έλεγχο του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαρρής, η φόρμουλα καταρτίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. «Πιστεύω ότι έχουμε καταλήξει σε μία φόρμουλα η οποία ικανοποιεί και αυτούς που θέλουν να γίνει κάπως διαφορετική αξιολόγηση (...) με αυτό τον τρόπο θα αποδείξουμε μια για πάντα ότι όλες αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΠΕ