ΥΠΟΙΚ για ληξιπρόθεσμες: Βελτιώσεις για λειτουργικότερο καθεστώς ρυθμίσεων

Τεχνικές βελτιώσεις ώστε το υφιστάμενο καθεστώς των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό, ανταποκρινόμενο στις μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης διέψευδε ότι θα υπάρξει νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις, άφηνε ωστόσο να εννοηθεί ότι θα υπάρξει βελτίωση του υφιστάμενου καθεστώτος.

«Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει την υποχρέωση, σύμφωνα με το νόμο, να επιδιώξει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ανεξαρτήτως της αιτίας προέλευσης αυτών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά (μεταξύ των οποίων και η επιβολή κατάσχεσης στα χέρια τρίτων καθώς και των Πιστωτικών Ιδρυμάτων κατά τις διατάξεις των άρθρων 30 και 30Α του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), ποινικά και λοιπά μέτρα αθροιστικά ή για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Αναφορικά με την απάντηση που δόθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομικών, σε ερώτηση της Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μαρίας Τσαρουχά Κόλλια, για το θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών, ο Υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι το πλαίσιο της απάντησης αφορούσε το υφιστάμενο καθεστώς. Η Κυβέρνηση εξετάζει τεχνικές βελτιώσεις, ώστε το υφιστάμενο καθεστώς να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται αφενός στις πράγματι μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων και αφετέρου στην επίτευξη εύρυθμης εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων χρεών από πλευράς Δημοσίου.»

Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης