Αύξηση χορηγήσεων προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα

Αύξηση των χορηγήσεών της προς μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις σχεδιάζει για το 2013 η Εθνική Τράπεζα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σύμφωνα με την Καθημερινή.

«Πρόθεσή μας είναι να παρακινήσουμε το παραγωγικό δυναμικό της χώρας να προχωρήσει σε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μας ωθήσουν εκτός ύφεσης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τουρκολιάς, τη στιγμή που ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση των τραπεζών να διοχετεύσουν στις επιχειρήσεις κοινοτικά κεφάλαια ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ρευστότητα στην αγορά.

«Οι τράπεζες δεν πρέπει να περιμένουν. Πρέπει να τα διαθέσουν, ανεξάρτητα από την ανακεφαλαιοποίηση. Έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και κάποιο καιρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράιχενμπαχ, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τους προέδρους των επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Όπως δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τουρκολιάς ο φετινός προϋπολογισμός της Εθνικής Τράπεζας προβλέπει την παροχή περισσότερων κεφαλαίων, και με καλύτερους όρους χρηματοδότησης, για τις επιχειρήσεις, έπειτα απο μία διετία σημαντικής συρρίκνωσης των χορηγήσεων προς την αγορά. Κατά την περίοδο 2011-12, οι χορηγήσεις προς μεγάλες επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 16% και προς μικρές κατά 17%.
Πηγή: skai.gr