Επιστροφή τρόικα με τα βλέμματα σε Προϋπολογισμό και δόση 9,2 δισ. ευρώ

Ελέγχους για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις αποκρατικοποιήσεις, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και το φορολογικό σύστημα θα πραγματοποιήσουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα στα μέσα Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα μας τα στελέχη της τριμερούς.

Ανάλογα με τα ευρήματα του ελέγχου, οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας θα αποφασίσουν ένα θα εγκρίνουν την εκταμίευση του επόμενου τμήματος του δανείου διάσωσης που λαμβάνει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η άφιξη των τεχνικών κλιμακίων αναμένεται εντός της εβδομάδας που ακολουθεί τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Οι πρώτοι έλεγχοι θα διενεργηθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατά τη μεθεπόμενη, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία των εσόδων και των δαπανών.

Ανάμεσα στους στόχους των τεχνοκρατών της τριμερούς είναι να διαπιστώσουν το κατά πόσον οι επιτυχίες της Ελλάδας στην περικοπή των πρωτογενών δαπανών συνιστούν πραγματική μείωση εξόδων ή ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που τελικά θα επιβαρύνουν τα ταμεία του κράτους το 2013.
Πηγή: skai.gr