Επαναλαμβάνεται η δημοπρασία για την επαναγορά των ομολόγων

Επαναλαμβάνεται σήμερα Δευτέρα η δημοπρασία για την επαναγορά των ομολογιακών τίτλων, καθώς έως την Παρασκευή προσφέρθηκαν συνολικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 26 με 27 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

H παράταση αποφασίστηκε από την ομάδα των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών (Euroworking Group) που συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της επαναγοράς.

Η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς, αλλά και η έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου από την τρόικα είναι αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου το Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας,Χορστ Ζεεχόφερ εμφανίστηκε κατ' αρχήν ικανοποιημένος.

Στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει συμμετοχή από την Παρασκευή όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, περιλαμβανομένων των Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Attica Bank και Alpha Bank. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες.
Πηγή: skai.gr