Κλείσιμο

Iberia: Περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας

Στην περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας προχωρά η αεροπορική εταιρεία Iberia, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Ράφαελ Σάντσεζ-Λοζάνο.

«Η Iberia δίνει μάχη επιβίωσης. Είναι ζημιογόνα σε όλες τις αγορές γι' αυτό και είναι αναγκασμένη να πάρει σκληρές αποφάσεις. Στόχος η διάσωση της επιχείρησης και η επιστροφή της στην κερδοφορία». Μέσω αυτών των γραπτών δηλώσεων ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα Ράφαελ Σάντσεζ-Λοζάνο δημοσιοποίησε στην International Airlines Group (IAG), (την οποία ελέγχει η British Airways) την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Τα λειτουργικά προβλήματα της Iberia προϋπήρξαν της Ισπανικής και κατ' επέκτασιν της Ευρωπαϊκής παϊκή οικονομικής κρίσης». «Αν δεν δράσουμε ριζοσπαστικά εισάγοντας μόνιμες δομικές αλλαγές στο σύστημα της εταιρείας, το μέλλον της Iberia είναι ζοφερό», συνέχισε ο κ. Λοζάνο, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι κάθε μέρα που περνάει η εταιρεία καταγράφει ζημίες της τάξης των 1,7 εκατ. ευρώ. Το υφιστάμενο σχέδιο εξυγίανσης ωστόσο, είναι σε θέση να αντιστρέψει τη ζημιογόνο πορεία της εταιρείας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη».

Η IAG έχει θέσει προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου του 2013 προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Iberia και των εργατικών συνδικάτων, προειδοποιώντας πως «εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα πραγματοποιηθούν μεγαλύτερες περικοπές και πιο ριζοσπαστική μείωση του μεγέθους και της κλίμακας εργασιών της Iberia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά τα συνδικάτα εκτιμούσαν ότι οι απολύσεις θα ξεπεράσουν τις 7.000.
Πηγή: skai.gr