Νοβότνι: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική απόφαση για επιμήκυνση – Η χώρα έχει ήδη κάνει πολλά

Υπέρ της ταχείας λήψης μιας πολιτικής απόφασης, που θα δίνει στην Ελλάδα την επιμήκυνση του προγράμματος, τάχθηκε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι.

Μιλώντας στην κρατική Αυστριακή Τηλεόραση είπε πως η πολιτική αυτή απόφαση δεν πρέπει να καθυστερήσει, διότι στα μέσα Νοεμβρίου, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πληρωμές.

Μάλιστα είπε ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας μας δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε δύο χρόνια, αλλά χρειάζονται μακροπρόθεσμη λύση.
Πάντως, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες, σημειώνοντας ωστόσο ότι η χώρα μας έχει ήδη κάνει πολλά, όπως στη μείωση του ελλείμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Νοβότνι, πρέπει να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και για αυτό θα πρέπει να υπάρξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα για την απασχόληση και την εκπαίδευση των νέων.

Αναφερόμενος στην τυχόν έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, προειδοποίησε για πολύ αρνητικές επιπτώσεις και εκτίμησε πως θα συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα, διότι η εναλλακτική επιλογή θα ήταν η κατάρρευση.
Πηγή: skai.gr