Κλείσιμο

Χ. Σταϊκούρας προς υπουργούς: Περιστείλετε τις δαπάνες των ΜΚΟ

Δύο επιστολές, για τις επιχορηγήσεις και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), απέστειλε προς τους υπουργούς ενόψει της κατάρτισης του Σχεδίου Προϋπολογισμού του 2013 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο αναπληρωτής
υπουργός Οικονομικών ζητά να μάθει τον πλήρη κατάλογο των Συλλογικών φορέων, το ύψος των αντίστοιχων δαπανών, ποιες εκ των δαπανών αυτών αποτελούν υποχρέωση του δημοσίου και ποιες  κρίνονται ως απολύτως αναγκαίες.

Στόχος η εξάντληση των περιθωρίων περιστολής και ο διαχρονικός εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης που αφορά τη χρηματοδότηση ΜΚΟ, άλλων Συλλογικών φορέων καθώς και την καταβολή επιχορηγήσεων, εισφορών συνδρομών σε διεθνείς οργανισμούς και άλλες οντότητες του εξωτερικού.

«Η βούληση της κυβέρνησης για προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας είναι ισχυρή και η εφαρμογή της αταλάντευτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προχωρά στη δέσμευση των υπολοίπων πιστώσεων για το 2012 που σχετίζονται με επιχορηγήσεις για ΜΚΟ και σωματεία μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη αναμένεται η γενική γραμματεία της κυβέρνησης να ενημερώσει ως προς το ύψος των πιστώσεων που θα εξοικονομηθούν. Οι σχετικές δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση για το επόμενο έτος.
Πηγή: skai.gr