ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Citigroup: Την 1η Ιανουαρίου 2013 η Ελλάδα (μάλλον) βγαίνει από το ευρώ

«Στο 90% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»|Η Citigroup αναφέρει ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βγει από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2013, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη ακριβούς ημερομηνίας. «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν συμβεί, δεν θα τερματίσει την κρίση στην ενιαία οικονομική ζώνη» προσθέτει.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Σχεδόν βέβαιη θεωρεί η Citigroup την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τους επόμενους 12 με 18 μήνες, δίνοντας πιθανότητες περίπου 90%, έναντι πιθανοτήτων 50 - 75% που έδινε προηγουμένως.

Όπως υποστηρίζουν αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σε σχετικό του σημείωμα, η αποχώρηση της Ελλάδας από την ενιαία νομισματική ένωση θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα μέσα στα επόμενα δύο με τρία τρίμηνα.

Μάλιστα, η Citigroup αναφέρει ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βγει από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2013, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη ακριβούς ημερομηνίας.

«Το βασικό μας σενάριο είναι για μια παρατεταμένη οικονομική αδυναμία και αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές των περιφερειακών χωρών, θα οδηγήσουν σε μια νέα ύφεση στην ευρωζώνη συνολικά εφέτος και την επόμενη χρονιά», αναφέρει το σημείωμα.

«Αναμένουμε ότι την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (σ.σ: αναφέρεται ως "Grexit") θα ακολουθήσει μια σειρά από πολιτικές με στόχο να αποτραπεί μια κατάρρευση τύπου ντόμινο στο τραπεζικό σύστημα και κλιμακούμενη οικονομική αναστάτωση» προσθέτει η τράπεζα.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν συμβεί, δεν θα τερματίσει την κρίση στην ενιαία οικονομική ζώνη» επισημαίνει η Citi.

Η τράπεζα εκτιμά επίσης ότι, ακόμα και μετά τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία είναι πιθανό να ενταχθούν σε κάποιου είδους πρόγραμμα διάσωσης έως το τέλος του 2012.
 
Στουρνάρας: Εξετάζουμε τις προϋποθέσεις για μείωση ΦΠΑ σε διάφορα αγαθά
Αναφερόμενος δε στους τομείς δράσης που έχει θέσει η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε στην παροχή ενέ…
24.05.2013, 21:48
ΤΑΙΠΕΔ: Στην τελική ευθεία για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ – Παράταση για δεσμευτικές προσφορές
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενέκρινε την Παρασκευή το τελικό κείμενο της…
24.05.2013, 21:37
«Κολλάει» στην Κομισιόν πρόγραμμα στήριξης ανέργων
Η ευρωπαϊκή επιτροπή απέρριψε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκ…
24.05.2013, 21:15
Υπ. Εργασίας: Εναρμονισμένο με τους κοινοτικούς κανόνες το πρόγραμμα στήριξης ανέργων
Τη διαβεβαίωση πως το πρόγραμμα για τη στήριξη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, θα είναι πλήρως εναρμονισ…
24.05.2013, 18:39
Κέρδη 186 εκατ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα
Όπως ανάφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, η ορατή πια βελτίωση του οικονομικού κλ…
24.05.2013, 18:25
Βάιντμαν: Μακροπρόθεσμα, ένα κράτος θα μπορεί να κηρύσσει πτώχευση
Ο πρόεδρος της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, τάχθηκε σήμερα υπέρ της ιδέας …
24.05.2013, 18:06
ΔΝΤ για Νορβηγία: Επικροτεί τις επιδόσεις, προειδοποιεί για μελλοντικές προκλήσεις
Το ΔΝΤ αξιολόγησε σήμερα θετικά την οικονομία της Νορβηγίας, καλώντας ωστόσο την κυβέρνησή της να χαλιναγωγήσε…
24.05.2013, 17:53
Σε λειτουργία το Taxisnet
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της φετινής δήλωσης θα εκδοθούν τη Δευτ…
24.05.2013, 16:56
«Πράσινο φως» από ΕΚΤ για ρυθμίσεις δανείων νοικοκυριών
Η Ευρωτράπεζα σημειώνει ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος καθ’ όλη την περίοδο κατά την οποία τ…
24.05.2013, 16:05
Oxfam: «Η οικονομική κρίση έχει ενισχύσει την φοροδιαφυγή στην Ευρώπη»
Tα 2/3 των χρημάτων που βρίσκονται κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους, είναι εντός της ευρωπαϊκής ένωσης και…
24.05.2013, 16:00

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ

Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ, ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΗ