Χ Θεοχάρης: Κανένα πρόβλημα ο φόρτος με τις εναπομένουσες φορολογικές δηλώσεις

Ο φόρτος που απομένει με τις φορολογικές δηλώσεις δεν θα δημιουργήσει προβλήματα είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης.

Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα σε όλους τους φορολογούμενους να υποβάλλουν δηλώσεις καθώς, όπως είπε, διαφορετικά θα κληθούν να συμπληρώσουν εκπρόθεσμες δηλώσεις αφότου γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις. Επιπλέον ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι ήδη έχουν εκκαθαριστεί δύο εκατομμύρια δηλώσεις.

Αναφορικά με τις δόσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πετύχει την ελάφρυνση των φορολογουμένων, ο γ.γ. πληροφοριακών συστημάτων σχολίασε ότι αυτό παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα το οποίο χειρίζονται οι κεντρικές υπηρεσίες και αναμένει τις τελικές αποφάσεις.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι φορολογούμενοι για το ζήτημα έκδοσης και παραλαβής κλειδάριθμου, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα μονάχα για μία χρονιά, καθώς, όπως είπε, εφόσον οι φορολογούμενοι λάβουν τον κλειδάριθμο δεν θα χρειαστεί να μεταβούν εκ νέου στις εφορίες.

Προσέθεσε δε ότι θα επιχειρήσουν να βρουν άλλες μεθόδους, ώστε η διαδικασία να γίνεται πιο εύκολα.

Τέλος, μιλώντας για το ενιαίο τέλος ακίνητων, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι εάν συνεχίσει να γίνεται η διαδικασία μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ η εμπλοκή της υπηρεσίας θα είναι να ελεγχθούν τα στοιχεία.
Πηγή: skai.gr