Κλείσιμο

Γ. Μαυραγάνης: Σε πέντε δόσεις το τέλος ακινήτων

Σε πέντε δόσεις θα εξοφληθεί τελικά το τέλος ακινήτων ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ενώ προανήγγειλε ότι η αποστολή των ειδοποιητηρίων θα γίνει το επόμενο διάστημα. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει αν το ειδικό τέλος θα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί και ο αριθμός των δόσεων με τις οποίες θα εξοφληθούν οι φετινές φορολογικές υποχρεώσεις.

Ο υφυπουργός είπε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, αφού οι αγοραίες τιμές έχουν πέσει σημαντικά.

Έκανε λόγο για τρια φορολογικά νομοσχέδια που θα έρθουν απο τον Σεπτέμβριο και μετά. Το ένα θα αφορά την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, το δεύτερο τη σύνταξη του περιουσιολογίου και το τρίτο αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι η νέα κλίμακα θα παρέχει σημαντικές ελαφρύνσεις για τα χαμηλά εισοδήματα , ενω δεν διευκρίνισε σε τι ύψος θα κυμανθεί το νέο αφορολόγητο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, ζητήματα που αφορούν την αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος που περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν σε συνεργασία με την τρόικα.

Πηγή: skai.gr