Γ. Μαυραγάνης: Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

Δέσμη μεταρρυθμίσεων για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης μεταξύ των οποίων η αξιολόγηση των φοροαπαλλαγών με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και η υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε συγκεκριμένη ημερομηνία χωρίς παρατάσεις.

Ακόμη εξήγγειλε μέτρα σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, τις εξωχώριες εταιρίες, την επέκταση των αντικειμενικών αξιών και την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης- κίνησης. Όπως είπε, η εξίσωση θα γίνει με ταυτόχρονη επιδότηση μέσω γεωγραφικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Ορισμένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολόγιου το 2013 για κινητή και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες εταιρείες, η ενοποίηση του μηχανισμού φορολογικών ελέγχων, η ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η αντικατάσταση του έκτακτου τέλους και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας από ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι από τη φορολογική μεταρρύθμιση εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επιβίωση της χώρας.
Πηγή: skai.gr