Εφοριακοί: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

Έκκληση στη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να συζητήσει μαζί με τους εφοριακούς την φορολογική πολιτική, απηύθυνε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ η Ρεβέκκα Μπασματζίδου, μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕ – ΔΟΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών).

Όπως είπε η κα. Μπασματζίδου, πρέπει από κοινού να καταρτίσουν μία φορογική πολιτική σωστή και κατανοητή, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο» το ότι χαμήλωσε το αφορολόγητο.

Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχει κάνει τη φορολογική του δήλωσε το 1/3 των φορολογούμενων και τόνισε ότι καλύτερο είναι να μην περιμένουν οι φορολογούμενοι την τελευταία μέρα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ζήτησε ακόμα να μην λαμβάνονται τα αναγκαστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν πλειστηριασμούς για όσους χρωστούν 300 ευρώ και πάνω ή ποινές φυλάκισης για όσους χρωστούν 5000 ευρώ και πάνω και σημείωσε «πως θα μαζέψεις χρήματα, όταν υπάρχουν ανέφικτοι στόχοι, καθώς ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι εφοριακοί εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία προειδοποιούσαν για κίνδυνο να δημιουργηθεί μια νέα «φουρνιά» ληξιπρόθεσμων οφειλετών του δημοσίου από τον μεγάλο αριθμό φορολογικών σημειωμάτων που θα έρθουν τους επόμενους μήνες.
Πηγή: skai.gr