ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΔΝΤ: Η κρίση στην Ευρώπη απειλεί την... Φινλανδία

Κίνδύνους για την οικονομία της Φινλανδίας κρύβει η συνεχιζόμενη κρίση χρέους που πλήττει την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, 11 Ιουνίου. Το ΔΝΤ επισημαίνει την μείωση των ρυθμών ανάπτυξης και προειδοποιεί για τους κινδύνους διάχυσης της κρίσης, λόγω της ανοιχτής φινλανδικής οικονομίας.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Κίνδύνους για την οικονομία της Φινλανδίας κρύβει η συνεχιζόμενη κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, 11 Ιουνίου.

«Παρά τα δυνατά θεμέλια και ένα ιστορικό καλών πολιτικών, η βραχυπρόθεσμη προοπτική της Φινλανδίας απειλείται από εντεινόμενες εξωτερικές πιέσεις», σχολιάζει χαρακτηριστικά στην αναφορά του το ΔΝΤ.

«Η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αναμένεται να αποδυναμωθεί αξιοπρόσεχτα το 2012, στον απόηχο της απομόχλευσης του χρηματοπιστωτικού τομέα και της δημοσιονομικής προσαρμογής σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες», συνεχίζει το ΔΝΤ, προειδοποιώντας ότι «Διαχύσεις στη Φινλανδία θα μπορούσαν να είναι σημαντικές, δεδομένης της πολύ ανοιχτής οικονομίας της, του εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών συνδέσμων με την Ευρώπη».

Η Φινλανδία είναι μία από της λιγοστές χώρες της Ευρώπης που διατηρούν την καλύτερη δυνατή βαθμολογία πιστοληπτικής δυνατότητας (ΑΑΑ) και ήταν το μοναδικό μέλος της νομισματικής ένωσης που ζήτησε την παροχή εγγυήσεων από την Ισπανία εάν η χρηματοδότηση της ιβηρικής χώρας γίνει μέσω του προσωρινού μηχανισμού EFSF.

Παρά ταύτα, το ΑΠΕ της χώρας θα αυξηθεί κατά μόλις 0,5% το 2012 έπειτα από ανάπτυξη 3% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ταμείου, ενώ η μελέτη υπογραμμίζει τους «ευμεγέθης κινδύνους διάχυσης» που απειλούν τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, μολονότι η έκθεση στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια παραμένει «ελάχιστη» και «τα κεφαλαιακά αποθέματα παραμένουν άνετα πάνω από τα ελάχιστα απαιτούμενα».

Για ολόκληρη την αναφορά δείτε εδώ.
 
Κοινή γαλλογερμανική πρωτοβουλία για τον Ιούνιο εξήγγειλε ο Ολάντ
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μ…
22.05.2013, 20:52
Σύνοδος Κορυφής: Ένα βήμα πιο κοντά σε άρση τραπεζικού απορρήτου, επέκταση ανταλλαγής δεδομένων
Ένα βήμα πιο κοντά στην άρση του τραπεζικού απορρήτου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Γηραιά Ήπειρος, …
22.05.2013, 20:19
Βάιντμαν: Η Γαλλία πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα
Δεδομένου ότι η Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, αναμένει το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας να διευρυνθεί…
22.05.2013, 20:10
Μέρκελ: Τεράστιο βήμα η συμφωνία για ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών
Όπως είπε η καγκελάριος Μέρκελ "θα εργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες θα πληρώνουν περισσότερα …
22.05.2013, 19:45
ΔΝΤ προς Λονδίνο: Κάντε περισσότερα για την ανάπτυξη
Το Ταμείο καλεί επίσης την κυβέρνηση Κάμερον να αποκρατικοποιήσει δύο εθνικοποιημένες τράπεζες.
22.05.2013, 19:29
Ρεν: Χρειάζονται συντονισμένες πολιτικές για την ανεργία
«Χρειάζεται εις βάθος μεταρρύθμιση, ανάλυση των κοινωνικών πολιτικών που αφορούν την αγορά εργασίας», ώστε να …
22.05.2013, 18:46
Ηλεκτρονικά, έως τις 18 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
Η σχετική ρύθμιση δίνει δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών των πολιτών προς το Δημόσιο σε έω…
22.05.2013, 18:18
Deloitte: Οι κυπριακές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν το ξέπλυμα
Πρόκειται για την έκθεση της ιδιωτικής εταιρείας Deloitte σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, η οποία,…
22.05.2013, 17:35
Δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών κατά τη Σύνοδο Κορυφής
Πέραν της φοροδιαφυγής, η οποία εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ στην Ε.Ε. ανά έτος, ιδια…
22.05.2013, 17:29
Σουλτς: Οι Έλληνες κάνουν θυσίες αλλά δισ. πάνε σε ελβετικούς λογαριασμούς
Αναφερόμενος γενικότερα στη φοροδιαφυγή στην ΕΕ, διερωτήθηκε γιατί τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών πρέπε…
22.05.2013, 17:21

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked