Στις Βρυξέλλες ο Πικραμμένος για ανάπτυξη – απελευθέρωση κονδυλίων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της αυριανής (Τετάρτη) Συνόδου Κορυφής. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Νωρίτερα ο κ. Πικραμμένος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μας στο επόμενο διάστημα.

Η Ευρώπη θα ζητήσει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας, ωστόσο ο κ. Πικραμμένος -ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός- δεν πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να συζητήσει λεπτομέρειες για το βάρος του μνημονίου.

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση των πολιτικών Αρχηγών στο δείπνο των ηγετών θα μιλήσει για την ανάπτυξη και την ανεργία που είναι στην ατζέντα.

Ο κ. Πικραμμένος θα δει τους κυρίους Μπαρόζο και Ρομπάι, ενώ το ζήτημα της ανάπτυξης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα μας, καθώς η απελευθέρωση κονδυλίων από την κοινότητα είναι το ζητούμενο, ώστε να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα που θα βοηθήσουν γενικότερα την Ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την απελευθέρωση χρημάτων για την επανέναρξη έργων και την ενίσχυση επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.
Πηγή: skai.gr