Προς τις 500 μονάδες γκρεμίζεται το ΧΑ

Σε νέα χαμηλά κατέπεσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά 3,41% και να βρίσκεται στις 536,49 μονάδες, σημειώνοντας νέο χαμηλό 52 εβδομάδων. Ο δείκτης κινήθηκε πτωτικά από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης και δεν έδειξε την δυνατότητα να ανακάμψει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μεγάλα πλήγματα δέχτηκε ο τραπεζικός κλάδος, ως αντίκτυπο της αποκάλυψης ότι από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι εκροές κεφαλαίων από καταθέσεις άγγιξαν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Απώλειες καταγράφουν και οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 1,20%, τον CAC 40 στο Παρίσι να πέφτει κατά 0,87% και τον DAX να σημειώνει πτώση κατά 0,89%.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη, που υποχώρησε κατά 1,35% στον απόηχο της δημοπρασίας βραχυπρόθεσμων ομολόγων που είδε το κόστος δανεισμού της Ισπανίας να αυξάνεται επικίνδυνα. Πτώση σημείωσε και ο FTSE MIB στην Ιταλία, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,93%.

Πτώση σημειώνει το ευρώ στην ισοτιμία του με το δολάριο, χάνοντας 0,09% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα. Αυτή τη στιγμή το κοινό νόμισμα αντιστοιχεί σε 1,2705 δολάρια.
Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος