Κλείσιμο

Ολάντ - Γιουνκέρ: Η ανάπτυξη στην ατζέντα της συνάντησης

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η συνάντηση του προέδρου του Εurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Ο κ. Γιουνκέρ άκουσε τις θέσεις του γάλλου προέδρου για ανάπτυξη κατά τη διάρκεια μιας ειλικρινούς και φιλικής ανταλλαγής απόψεων για την κατάσταση στην Ευρώπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Γιουνκέρ δήλωσε την Τρίτη ενώπιον του Κοινοβουλίου του Λουξεμβούργου ότι συμμερίζεται την άποψη του γάλλου προέδρου σχετικά με την ανάγκη για πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, διευκρινίζοντας πάντως, ότι ο ίδιος είναι αντίθετος στην επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου.

"Είμαστε υπέρ της μεγαλύτερης χρήσης των διαρθρωτικών πόρων και την αύξηση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ)," πρόσθεσε ο Γιουνκέρ.

Την Τετάρτη ο Ολάντ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ενώ στις 15 Μαΐου πρόκειται να συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν απέστειλε την Πέμπτη στον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί επιστολή παραίτησης της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr