Κλείσιμο

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να αποστείλει η Λαγκάρντ

Στις 3.30 περίπου το μεσημέρι ώρα Ελλάδας ξεκινάει η κεντρική συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Ουάσινγκτον. Είναι βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η κ. Λαγκάρντ θα τοποθετηθεί για ακόμα μία φορά αναφορικά με την Ελλάδα στέλνοντας - σύμφωνα με πληροφορίες- ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι "οι θυσίες του δεν πάνε χαμένες" καθώς και ένα μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα στη χώρα για την "ανάγκη επίδειξης υπευθυνότητας που προστάζουν οι περιστάσεις".

Επίσης η κ. Λαγκάρντ θα εκφράσει τη θέση ότι η αβεβαιότητα γύρω από το ελληνικό πρόβλημα έχει μειωθεί δραστικά μετά το νέο πακέτο στήριξης και την αποφυγή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν μπορεί να επανέλθει και πάλι με εφιαλτικό τρόπο στο μέλλον στην περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από την εφαρμογή του προγράμματος, όπως αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να πει.

Ο ΣΚΑΪ από την έναρξη της συνέντευξης τύπου και μετά θα σας παρέχει αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις πληροφορίες για την παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία καθώς όλο το παρασκήνιο για το τι συζητείται για τη χώρα μας στο περιθώριο της εαρινής συνόδου κορυφής.
Πηγή: Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη