Μανιάτης: Μετά τις εκλογές διαγωνισμός για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων

Μετά τις εκλογές θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση των σεισμικών ερευνών, για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο του Economist στην Αθήνα, είπε επίσης ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις για τις έρευνες στην Ελλάδα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ενεργειακό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου και έδωσε απαντήσεις στις ενστάσεις που διατυπώνονται από επιστήμονες του χώρου για την πολιτική στον τομέα των ερευνών.

Στο μεταξύ, δύο πετρελαϊκές εταιρείες, η ισραηλινή Delek και η αμερικανική Noble Energy, εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στις έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα στη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποίησαν με τον υπουργό ΠΕΚΑ.

Οι εταιρείες προσβλέπουν σε κοιτάσματα στην περιοχή της Κρήτης, ανάλογα με αυτά που εντοπίστηκαν σε Ισραήλ και Κύπρο καθώς βρίσκεται στη ίδια γεωλογική λεκάνη.

Μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ισραηλινής εταιρείας Ντέλεκ, Γκίντεον Ταντμόρ, είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στο θέμα των υδρογονανθράκων.
Πηγή: skai.gr