Προετοιμασία αγωγών για το PSI από τη Γερμανία

Το γερμανικό δικηγορικό γραφείο Γκρέπερ Κέπκε προετοιμάζεται για την κατάθεση αγωγών σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης και τραπεζών για λογαριασμό κατόχων ελληνικών ομολόγων που υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στο PSI με τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Ο επικεφαλής του γραφείου με έδρα το Αμβούργο, που ειδικεύεται στην εκπροσώπηση μικρών επενδυτών, δηλώνει στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ότι περίπου 200 ομολογιούχοι, κυρίως Γερμανοί αλλά και Έλληνες, έχουνε εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στη νομική προσφυγή. Σύμφωνα με τον Ματίας Γκρέπερ, πρόκειται κυρίως για «πλούσιες οικογένειες» που κατέχουν ομολόγα αξίας από 100.000 έως 400.000 ευρώ και σε μία περίπτωση 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σχολιάζουν ότι η αγωγή δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα ως προς την εκτέλεση του PSI. Οι επενδυτές θα μπορούσαν πάντως να ζητήσουν ως αποζημίωση περιουσία του ελληνικού δημοσίου στη Γερμανία. Επίσης, τα πράγματα ίσως θα είναι πιο περίπλοκα για τις τράπεζες που θα κατηγορηθούν για παροχή κακών επενδυτικών συμβουλών στους πελάτες τους.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός,Λονδίνο