Νέοι Φάκελοι: Πώς φτάσαμε στο μνημόνιο μέρος 4ο

Απόψε στις 11 το βράδυ στον ΣΚΑΪ οι Νέοι Φάκελοι ανοίγουν το τέταρτο μέρος της μεγάλης έρευνας του Αλέξη Παπαχελά για τις κρίσιμες αποφάσεις, τις άγνωστες συγκρούσεις και τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα των δανειστών.

Στην έρευνα των Νέων Φακέλων μιλούν αποκλειστικά σύμβουλοι των ευρωπαίων ηγετών, στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, τρεις διαδοχικοί υπουργοί Οικονομικών και πολιτικά πρόσωπα δυο κυβερνήσεων που καθόρισαν την πορεία των εξελίξεων.

Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς, οι Νέοι Φάκελοι ερευνούν τους πρώτους κρίσιμους μήνες της κυβέρνησης Παπανδρέου. Για πρώτη φορά μέλη του υπουργικού συμβουλίου αποκαλύπτουν τις άγνωστες συναντήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο και τις σφοδρές συγκρούσεις για τον αν θα παρθούν μέτρα ή αν θα παρέμενε πιστός ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις προεκλογικές δεσμεύσεις για παροχές. Τι έλεγαν οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί για την πολιτική εκείνων των πρώτων μηνών της κυβέρνησης;

Ακόμη, αποκαλύψεις για το μεγάλο θέμα του δανεισμού της Ελλάδας, λίγο πριν κλείσουν οι αγορές. Υπήρχαν πράγματι πρόσφορες από Κινέζους, Ρώσους και Άραβες που ήθελαν να δανείσουν στην Ελλάδα, και τέθηκε το θέμα αυτό στην συνάντηση Παπανδρέου – Πούτιν;

μη χάσετε το τέταρτο επεισόδιο της μεγάλης ερευνάς των νέων φακέλων και του Αλέξη παπαχελα για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Απόψε στις 11 το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr