Β. Ρέντινγκ: Η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει τη νέα βοήθεια

«Εύχομαι οι Έλληνες να επικεντρωθούν στο να ξαναχτίσουν το κράτος τους από το να κατηγορούν αποδιοπομπαίους τράγους εκτός Ελλάδος για τη δεινή τους κατάσταση», δήλωσε σε συνέντευξή της η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βιβιάν Ρέντινγκ.

Η κ. Ρέντινγκ θεωρεί πως η χώρα πρέπει να σταματήσει να αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους στο εξωτερικό για τα προβλήματά της και να εργάζεται σκληρότερα, ώστε να μπορέσει να εξέλθει από την κατάσταση της οικονομικής καταστροφής στην οποία έχει περιέλθει.

«Η αλληλεγγύη δεν είναι δωρεάν. Η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει αυτήν τη βοήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά η επίτροπος, υπογραμμίζοντας πως «είναι κατανοητό το ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ δεν επιθυμούν πλέον να κάθονται και να παρακολουθούν όταν δεν τηρούνται οι υποσχέσεις.

«Θεωρώ ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα εγκρίνουν το πακέτο, αλλά υπό όρους. Τα χρήματα δεν μπορεί να ρέουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», πρόσθεσε η κ. Ρέντινγκ, υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η Γερμανία έχει ήδη πληρώσει αρκετά την Ελλάδα. Τώρα απαιτείται μια ανάλογη χειρονομία ως αντάλλαγμα, διαφορετικά η αλληλεγγύη θα στερέψει», κατέληξε η επίτροπος.
Πηγή: skai.gr