Φ. Σαχινίδης: Η χώρα θα απαλλαγεί από μεγάλο βάρος μετά το PSI

Tην εκτίμηση ότι μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), η χώρα θα έχει απαλλαγεί από ένα μεγάλο δημοσιονομικό βάρος που αποτελούν οι τόκοι και που μέχρι στιγμής είναι αναγκασμένη να καταβάλει για την εξυπηρέτηση του χρέους της εξέφρασε στην εφημερίδα Ημερησία ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

«Αναμφίβολα τα προσεχή έτη θα πρέπει να τηρήσουμε πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική, να παραμείνουμε μέσα στα δημοσιονομικά όρια που θα συμφωνηθούν και να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Ταυτόχρονα, όμως, έχει η έρθει ώρα για την ταχύτερη εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών που θα αλλάξουν το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για την πορεία της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα βελτιώσει σημαντικά το οικονομικό κλίμα και θα επιφέρει θετική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα.

Στον αντίποδα, ο υφυπουργός προειδοποίησε ότι οι συνέπειες από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα ήταν ανυπολόγιστες για τη χώρα - και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο - καθώς θα προκαλέσει πολλαπλές ρήξεις στην κοινωνία, στο κράτος και στη διεθνή θέση της χώρας. «Θα σηματοδοτήσει την πλήρη ανατροπή του τι θεωρούμε ως προσανατολισμό της χώρας και θα μας οδηγήσει σε άγνωστα και επικίνδυνα ιστορικά μονοπάτια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε
δε, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μπορούσε να συνεχίσει για να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες αλλαγές.

Εκτίμησε ότι οι «επόμενες εκλογές θα επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι οι αυτοδυναμίες ανήκουν στον παρελθόν. Όσοι τις επιθυμούν και τις επιδιώκουν προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα και τι συνεπάγονται για μια μονοκομματική κυβέρνηση.»
Πηγή: skai.gr