Α. Αλταφάζ: Οι συνομιλίες για το PSI πρέπει να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία

Οι συνομιλίες για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) πρέπει να συνεχιστούν και να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, κατά προτίμηση εντός του Ιανουαρίου δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε εθελοντική βάση, ο Α. Αλταφάζ, επικαλέστηκε τα όσα δήλωσε από το χθεσινό Συμβούλιο Εcofin o Επίτροπος Ρεν, λέγοντας ότι υπάρχει τρόπος να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στις τράπεζες και τις ελληνικές αρχές, κατά τρόπο που να διασφαλίζονται όλες οι παράμετροι της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα φτάνει την Πέμπτη ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, ενώ στο Παρίσι συναντάται σήμερα η επιτροπή των ιδιωτών πιστωτών υπό τον Τσαρλς Νταλάρα, για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ ζητούσε τη συμμετοχή μέρους και του δημόσιου τομέα στο κούρεμα των ομολόγων σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, φωτογραφίζοντας τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.

Παράλληλα η Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση προς την Ευρώπη να δημιουργήσει «τείχος προστασίας», για να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Πηγή: skai.gr