PSI: Προαπαιτούμενο οι δεσμεύσεις των κομμάτων της κυβέρνησης

Νέες σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις ζητά από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το Eurogroup, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης υπενθύμισαν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των ποσών που είναι αναγκαία για PSI είναι οι σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις που πρέπει να αναληφθούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο αλλά και για μετά τις εκλογές.

Το συμβούλιο συζήτησε επίσης την επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που ετοίμασε η τρόικα.

Παράλληλα συμφώνησε στη συνέχιση των διαβουλεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και του ιδιωτικού τομέα με καταληκτική ημερομηνία για την επίσημη προσφορά, την 13η Φεβρουαρίου.

Ενδείξεις σταθεροποίησης στην ευρωζώνη διακρίνει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, όπως δήλωσε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

Ο κ. Μπαρουέν τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε πως ότι φαίνεται να μορφοποιείται συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων της Ελλάδας (PSI).

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ μείωσε την περασμένη βδομάδα το ποσό που εκταμίευσε για να αγοράσει κρατικά ομόλογα υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης