Ευ. Βενιζέλος: Back on track (Video)

Πολύ ικανοποιημένος από το «πράσινο φως» του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο Ecofin.

Όπως είπε ο υπουργός, η επόμενη εκταμίευση είναι πολύ καλό σημάδι για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα ξαναμπήκε στην τροχιά (back on track) και είμαι αισιόδοξος», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. (Δείτε το βίντεο παρακάτω).

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το Eurogroup, λαμβάνοντας υπόψη τις γραπτές δεσμεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν, αποφάσισε την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Όπως γνωστοποίησε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών «το ΔΝΤ πληροφόρησε το Eurogroup ότι η σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αναμένεται να ληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου. Το Eurogroup αποφάσισε, επίσης, ο Πρόεδρός του να στείλει απαντητική επιστολή στην ελληνική Κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που την στηρίζουν. Επιπλέον, το Eurogroup αποφάσισε να προωθηθεί με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και το PSI, με στόχο οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, όπως προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα προσδιοριστεί από την Τρόικα σε συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση. Το Eurogroup σημείωσε το γεγονός ότι ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για το PSI με το IIF και γενικότερα με τον ιδιωτικό τομέα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις συνομιλίες με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, ούτως ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

2011-11-30. Δήλωση Ευ. Βενιζέλου προσερχόμενος στο Ecofin from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Πηγή: skai.gr