Σε δύο τμήματα θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Σε δύο τμήματα θα κατατεθεί στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο καθώς μετατίθενται για το νέο έτος όλες τις δύσκολες αποφάσεις για τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, στη φορολόγηση ακινήτων και το ΦΠΑ.

Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή θα περιλαμβάνει κυρίως τις αλλαγές στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων.

Οι αλλαγές στη φορολογία συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αρμόδιους υφυπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης.

Για να εκπληρωθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το έλλειμμα φέτος, θα πρέπει μέσα στο επόμενο δίμηνο να εισπραχθούν έσοδα ύψους 12 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθεί η υστέρηση που παρουσιάζουν σήμερα σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε, με σημερινή ανακοίνωσή του, τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο να φροντίσουν άμεσα και μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου τις οφειλές τους, για να μην συμπεριληφθούν στις λίστες με τα ονόματα οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Έτσι θα αποφύγουν την ενεργοποίηση των μέτρων που προβλέπει η νομοθεσία.
Πηγή: skai.gr