Λευκός Οίκος προς ΕΕ: Δώστε αποφασιστική απάντηση στην κρίση

Σε νέες πιέσεις προς την Ευρώπη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που σοβεί στην Ευρωζώνη προέβη την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, αμφισβητώντας αν οι ηγέτες της Ευρώπης διαθέτουν την «πολιτική βούληση» για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

O εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται διαρκώς για τις συζητήσεις που διεξάγονται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. 

O αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει την «οικονομική δυνατότητα» να αντιμετωπίσει την πρόκληση, αλλά χρειάζεται επίσης και την «πολιτική βούληση». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζει να παροτρύνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δώσουν μία «αποφασιστική απάντηση» στην κρίση, γιατί «η κατάσταση στην Ευρώπη προκαλεί παρενέργειες στην Αμερικανική οικονομία».

Ο Ομπάμα, καθώς και ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκέιτνερ, βρίσκονται σε συχνές επαφές με τους ομολόγους τους στην Ευρώπη για την κρίση χρέους δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν έγιναν κάποιες επαφές και σήμερα Τετάρτη.
Πηγή: skai.gr