Μ. Χρυσοχοΐδης: Περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα μέσω της Κίνας

Για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα μέσω της συμμαχίας ανάπτυξης που χτίζεται με την Κίνα, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της κινεζικής γερουσίας Τζια Κουίν-γκλιν στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά.

Όπως είπε «η επένδυση στο λιμάνι είναι στρατηγική και για εμάς και για τους κινέζους και μέσα από αυτή τη συνεργασία προσελκύουμε και άλλες επενδύσεις ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές, που αυξάνουν και το συνάλλαγμα που έρχεται στη χώρα».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές κινούνται ηδη σε πολύ καλό κλίμα καταγράφοντας αύξηση 50%, ενώ μόνο προς την Κίνα ο ρυθμός αύξησης είναι 40 - 45% ετησίως.

Ο κ. Τζια πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα επικεφαλής πολυπληθούς αποστολής, αποτελούμενης από κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη καθώς και από επιχειρηματίες.

Αργότερα το βράδυ, ο κ. Χρυσοχοϊδης σε εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Επιμελητηρίου θα υπογράψει με τον Υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Τσονγκ Σαν, Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας. Παράλληλα, θα υπογραφούν και έξι επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων.
Πηγή: Σωτήρης Μπολάκης