Γιούνκερ: Οι καθυστερήσεις καταστρέφουν την εικόνα της Ευρωζώνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως προανήγγειλε ο βέλγος υπουργός οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς, κύριο θέμα συζήτησης είναι η έγκριση της έκτης δόσης για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρός του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι η καθυστέρηση της λήψης αποφάσεων για την κρίση χρέους δημιουργούν «καταστροφική» εικόνα της Ευρωζώνης προς τον υπόλοιπο κόσμο. Ο  ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι απαραιτήτως αναγκαίο να υπερτονίζονται οι διαφορές Γαλλίας και Γερμανίας, καθώς δεν είναι οι μόνες που ενδεχομένως έχουν διαφωνίες στους κόλπους της ζώνης του ευρώ, τονίζοντας όμως ότι «οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται και από τις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου έγιναν κατά την προσέλευσή του σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Τη συνάντηση αυτή θα ακολουθήσει άλλη σύνοδος, αύριο, των υπουργών Οικονομικών του συνόλου της ΕΕ (Ecofin), σε προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, επίσης στις Βρυξέλλες, αλλά και της επόμενης Τετάρτης, επίσης για τη λήψη ή οριστικοποίηση αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Η δεύτερη Σύνοδος της Τετάρτης, κατέστη αναγκαία μετά την «εκτίμηση» εκ μέρους της Γαλλίας και της Γερμανίας ότι την Κυριακή δεν θα είναι δυνατή η λήψη συμπαγών αποφάσεων για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την κρίση.
Πηγή: skai.gr