Την επόμενη εβδομάδα οι απαντήσεις για την κρίση

Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 23 Οκτωβρίου θα δώσει σαφείς απαντήσεις στα προβλήματα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν.
«Τα αποτελέσματα της 23ης Οκτώβρη θα είναι καθοριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου μετά το κλείσιμο των συνομιλιών του G20 στο Παρίσι.
Σε ξεχωριστή δήλωση, τα στελέχη του G20 ενθαρρύνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωπαϊκή οικονομία και υπόσχεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διαθέτει τους αναγκαίους πόρους για να εκπληρώσει τις συστημικές ευθύνες του.
«Χαιρετίζουμε την έγκριση της φιλόδοξης μεταρρύθμισης της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης», ανέφερε η δήλωση, ενώ για το θέμα της επέκτασης των πόρων του ΔΝΤ τονίζεται πως θα ξανασυζητηθεί στην επόμενη σύνοδο των ηγετών του G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες.
Για τους κινδύνους που θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οικονομία των ΗΠΑ εάν δεν βρεθεί λύση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρει το BBC.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην επικείμενη Σύνοδο της G20 στις Κάννες, στις αρχές του επόμενου μήνα.

Πηγή: skai.gr