Γιούνκερ: Όχι στην επόμενη δόση εάν η έκθεση της τρόικας είναι αρνητική

Η επόμενη δόση για την Ελλάδα δεν θα καταβληθεί εάν η τρόικα διαπιστώνει στην έκθεση της πλήρη αποτυχία της χώρας στην επίτευξη των στόχων της προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, άφησε αιχμές για τις συνατήσεις Μέρκελ - Σαρκοζί, λέγοντας πως ό,τι αποφασίζουν η Γαλλία και η Γερμανία δεν μετατρέπεται αυτομάτως σε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "τους τελευταίους 12 μήνες, το 70% των γαλλο-γερμανικών προτάσεων δεν έχει μετατραπεί σε απόφαση".

Ο κ. Γιούνκερ πρότεινε σχέδιο 10 σημείων για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη που περιλαμβάνει την αυτόματη επιβολή κυρώσεων για τα δημοσιονομικά απείθαρχα κράτη, την επέκταση της των εξουσιών της Κομισιόν καθώς και μέρισμα για τους φορολογούμενους που διασώζουν τράπεζες.

«Δεν μπορούμε απλά να τους δώσουμε χρήματα. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που παρέχουν κεφάλαια, υπό οποιαδήποτε μορφή, θα εκπροσωπούνται και στα όργανα λήψης αποφάσεων, στο εποπτικό συμβούλιο, στο διοικητικό συμβούλιο, στη διοίκηση και ότι συμμετέχουν στα κέρδη», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης