Ρέσλερ: Η χρεοκοπία δεν αποτελεί θέμα συζήτησης

Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν αποτελεί θέμα συζήτησης. Θέμα μας είναι η στήριξη όλων των κρατών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σήμερα το πρωί μετά από συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο περιλαμβάνει τρία σημεία: πρώτον, διοικητική-τεχνική βοήθεια, δεύτερον, την επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων με γερμανικές επιχειρήσεις και τρίτον, δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν με 12% στο ελληνικό ΑΕΠ και παρουσιάζουν μια από τις μεγαλύτερες κερδοφορίας στην Ευρώπη. Επεσήμανε ακόμη ότι ο κ. Ρέσλερ επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στο πώς πρέπει να αντιλαμβάνεται ένας πολιτικός την κρίση, καθώς αντελήφθη ότι χρειάζεται συνεργασία, σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη και την ελληνική οικονομία. ανέλαβε δε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις αλλαγές στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός.
Πηγή: skai.gr