Κλείσιμο

Π. Οικονόμου: Η τρόικα ήθελε 30.000 απολύσεις στο Δημόσιο

«Η τρόικα ήθελε 30.000 απολύσεις από το δημόσιο, αλλά τελικώς πείσθηκε από το σχέδιο της κυβέρνησης για την εφεδρεία», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους διευκόλυνσης για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ -κυρίως για εκείνους που πληρώνουν με διακανονισμό το ηλεκτρικό ρεύμα- χωρίς όμως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε ότι οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και οι εκπρόσωποι του κλιμακίου θα αρχίσουν να γράφουν την έκθεσή τους για τη χώρα εντός της εβδομάδας.

Η εφεδρεία αποτελεί προθάλαμο για απολύσεις, δήλωσε από την πλευρά του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πρόσθεσε πως το δημόσιο χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετηθούν πελατειακές σκοπιμότητες ώστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις να μαζεύουν ψήφους.

Κατηγορηματικά αντίθετη στην ένταξη περίπου 30.000 υπαλλήλων σε καθεστώς εφεδρείας ώς το τέλος του χρόνου, που αποφάσισε την Κυριακή το υπουργικό συμβούλιο, εμφανίζεται η ΑΔΕΔΥ.

Όπως δήλωσε στην «Πρώτη Γραμμή» ο αναπληρωτής πρόεδρος της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης Ηλίας Βρεττάκος, με το υπάρχον προσωπικό ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να προσφέρει βασικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή