Γιουνκέρ: Τον Οκτώβριο η απόφαση για την έκτη δόση
Τον Οκτώβριο η απόφαση για τη νέα δόση στην Ελλάδα δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλον Γιουνκέρ μετά τη σύνοδο στην Πολωνία. Σημείωσε ότι διαπιστώνει πρόοδο στο θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία από την Ελλάδα

O κ. Γιούνκερ τόνισε επίσης ότι χαιρετίζει τα νέα μέτρα που έλαβε η χώρα μας ενώ επανέλαβε ότι είναι κρίσιμη η πλήρης εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος

«Η Ελλάδα έχει εκφράσει τη μεγάλη αποφασιστικότητά της να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της» σημείωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρέν.

Κατά της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την Πολωνία όπου βρίσκεται για το Eurogroup.

Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη, πρέπει να εξετάσει τρόπους παρέμβασης, μεσοπρόθεσμα, στα κράτη που δεν εκπληρώνουν τις δημοσιονομικές τους υποχρεώσεις.

Η γερμανίδα καγκελάριος είχε απορρίψει και την Πέμπτη το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου, σημειώνοντας ότι «το να καταστούν τα χρέη συλλογικά» δεν θα επιλύσει το πρόβλημα.

«Για να επιτύχουμε κοινά επιτόκια χρειαζόμαστε παρόμοια επίπεδα ανταγωνιστικότητας, παρόμοιες καταστάσεις όσον αφορά τους προϋπολογισμούς. Δεν επιτυγχάνονται με το να γίνουν συλλογικά τα χρέη», επέμεινε.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο