Μαρία Φέκτερ: Πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων

Πρόοδο στο θέμα των εγγυήσεων «βλέπει» η Βιέννη. Όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, στο Reuters, τεχνική προετοιμασία έτσι ώστε το πρόβλημα να μην είναι πλέον «εκρηκτικό».

Ερωτηθείσα εάν έχει υπάρξει πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων, είπε: «Κάποια πράγματα έχουν προετοιμαστεί σε τεχνικό επίπεδο. Δεν νομίζω ότι είναι πλέον εκρηκτικό».

Σύμφωνα με την αυστριακή υπουργό, θα επιτρέπεται σε κάθε κράτος- μέλος να αποφασίζει το ίδιο εάν θα κάνει χρήση της δυνατότητας αυτής, ωστόσο η λογική είναι να καταστούν οι εγγυήσεις τόσο ακριβές, ώστε μόνο η Φινλανδία θα νιώθει ότι τη συμφέρει να τις ζητήσει.

«Προς την κατεύθυνση αυτή πίεσε και η Αυστρία», είπε η Φέκτερ μετά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Ερωτηθείσα εξάλλου για το εάν συνεχίζει να θεωρεί ταμπού το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, δήλωσε ότι μία ελληνική χρεοκοπία θα ήταν ένας «ασύγκριτα πιο δαπανηρός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κρίση».

«Πρέπει όλοι να καταβάλουμε προσπάθεια για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της αγοράς και αυτό λειτουργεί μόνο με μια συνεπή στάση και όχι με παλινωδίες» επισήμανε.
Πηγή: skai.gr