Κλείσιμο

Η Λαγκάρντ εμμένει στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών

Για την ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των ευρωπαϊκών τραπεζών επέμεινε εκ νέου η Κριστίν Λαγκάρντ, παρά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην Ευρώπη από τη δημοσίευση μέρους έκθεσης του ΔΝΤ για το θέμα.

Η επίμαχη έκθεση του ΔΝΤ δεν έχει δει ακόμη επίσημα το φως της δημοσιότητας, (αυτό θα γίνει λίγο πριν την τακτική σύνοδο του Ιδρύματος και της Παγκόσμιας Τράπεζας στα τέλη Σεπτεμβρίου), ωστόσο, κάποια στοιχεία της δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη στους Financial Times.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επισήμανε στο Spiegel ότι οι τράπεζες χρειάζονται μεγαλύτερη κεφαλαιακή ενίσχυση, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στους κινδύνους που απορρέουν από την κρίση χρέους και την αναιμική ανάπτυξη.

«Θεωρούμε, σε γενικές γραμμές, ότι είναι αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, έτσι ώστε να είναι αρκετά «δυνατές» για να αντεπεξέλθουν στους κινδύνους που συνδέονται με την κρίση χρέους και την υποτονική ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.


Η κ. Λαγκάρντ είχε ασκήσει και στο παρελθόν κριτική εναντίον της Γερμανίας, που βασίζεται κυρίως στην εξαγωγική δραστηριότητα για την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι στις καταναλωτικές δαπάνες.
Πηγή: skai.gr