Συνάντηση Βενιζέλου με παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους ενόψει ΔΕΘ

Συνάντηση με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους θα έχει σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθεί με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

Οι παραγωγικοί φορείς αναμένεται να διατυπώσουν στον κ. Βενιζέλο τις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους, ενώ αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι και νέο φορολογικό σύστημα, το προσχέδιο του οποίου θα δοθεί σε δημόσιο διάλογο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Τον Οκτώβριο μαζί με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012 το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει στην Βουλή και το φορολογικό νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές.

Το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στη φορολογία, ενώ περιλαμβάνονται μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και περαιτέρω περικοπές στις φοροαπαλλαγές νομικών και φυσικών προσώπων.

Παράλληλα, εξετάζεται η μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών από το 20% στο 15%, των συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές και στα είδη εστίασης

Τέλος, θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλες οι επιβαρύνσεις στη φορολογία των ακινήτων.
Πηγή: skai.gr