ΗΠΑ: Νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας προωθεί ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα αποκαλύψει στο κογκρέσο ένα νέο σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και ένα λεπτομερές πακέτο περικοπών του ελλειμματικού, αναφέρει το Ρόιτερς.

Το σχέδιο του Ομπάμα θα αποκαλυφθεί ως μέρος προγραμματισμένου λόγου που πρόκειται να εκφωνήσει το Σεπτέμβριο, σχετικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το σχέδιο για την εργασία δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο λέγεται ότι θα περιλαμβάνει μέτρα όπως περικοπές φόρων, επενδύσεις σε υποδομές, παροχή βοήθειας στους μακροπρόθεσμα άνεργους και στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει νέες ιδέες για να τονώσει την οικονομία, και ιδίως να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, που είναι το βασικότερο ζήτημα για τους Αμερικάνους πολίτες. Έως τώρα, ο Ομπάμα έχει κατηγορηθεί ότι απλά επαναλαμβάνει τις ίδιες προτάσεις, όπως περικοπές της φορολόγησης στα μισθολόγια και επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.
Πηγή: skai.gr