Κλείσιμο

Άρις Συγγρός: Γραφειοκρατία – κυβέρνηση 1 - 0

Ισχυρότερο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, φαντάζει το βαθύ κράτος της γραφειοκρατίας, καθώς παρά τις προσπάθειές τους κάποιες επενδύσεις δεν στάθηκε δυνατό να απαγκιστρωθούν από χρονοβόρες και κοστοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες!

Όπως επισήμανε το Σάββατο ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ιnvest in Greece Άρις Συγγρός στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Ψάλτη, παρά τις παρεμβάσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και κορυφαίων υπουργών κάποιες επενδύσεις δεν στάθηκε δυνατό να απεμπλακούναπό τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Ο μεγάλος εχθρός είναι η γραφειοκρατία που θρέφει και τη διαφθορά. Παρά τις παρεμβάσεις του κ. Πάγκαλου και υπουργών» τόνισε, ενώ έθεσε το πρόβλημα της αργής απονομής δικαιοσύνης και των διαρκών αλλαγών στο φορολογικό περιβάλλον.

«Πολύ ευαίσθητο σημείο οι συνεχείς αλλαγές στη φορολογία πιο σημαντικό από την υψηλή φορολογία. Ο επενδυτής θέλει να είναι σε θέση να υπολογίσει τον κίνδυνο. Θέλει ένα σταθερό περιβάλλον, είναι πολύ χειρότερο να έχεις σχετικά χαμηλούς φόρους που θα αλλάζεις συνέχεια, παρά να έχεις υψηλό και να μην τον αλλάζεις. Η υψηλή φορολογία είναι αντικίνητρο, αλλά η Ελλάδα δεν έχει από τις υψηλότερες, οι συνεχείς αλλαγές μετράνε και κάνουν την επένδυση μη υπολογίσιμη» επισήμανε. 

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον στον ενεργειακό και στον τουριστικό τομέα. «Υπάρχει αρκετά σημαντικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι πολύ καλός επενδυτικός προορισμός παρά τα προβλήματα. Η Ελλάδα διαθέτει σημαντική γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση, αποτελώντας σταυροδρόμι ενέργειας και μεταφορών, πύλη εισόδου της Ευρώπης από Ασία, Αφρική και ΝΑ λεκάνη της Μεσογείου. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτά τα πλεονεκτήματα» τόνισε ο κ. Συγγρός.

Σύμφωνα με τον κ. Συγγρό, το 2010 δεν ήταν χρονιά αποεπένδυσης στην Ελλάδα, καθώς οι επενδύσεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο, αλλά αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν καθώς το θετικό πρόσημο ήταν μικρό.


Πηγή: skai.gr